V petek, 15. 11. 2019, smo izvedli tradicionalni slovenski zajtrk. Vprašali smo se, zakaj moramo zjutraj zajtrkovati. Pomagali smo si s slovenskim pregovorom: Prazna vreča ne stoji pokonci. Pomembno je, da razmislimo, kakšno hrano izbiramo, kaj jemo. Poudarili smo pomen in prednosti lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomen kmetijstva in čebelarstva za pridelavo in okolje. Hrana iz lokalnega okolja  je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov, uporablja se manj konzervansov, barvil. Prav tako je pomembno, da ohranjamo delovna mesta na podeželju, da dvignemo stopnjo samooskrbe s kakovostno hrano in izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva.

 Letos smo se zahvalili s sporočilom: »Hvala za vaš super zajtrk!« Hvala našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano. Harmonikarji so zaigrali, učenci pa zapeli pesem Čebelar. Pozajtrkovali smo kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Dostopnost